Ugrás a tartalomra

Musical iskola

Toldy Mária

A MI ISKOLÁNK

1970 szilveszterén még felléptem,  és 1971 januárjában kezdtem el tanítani.
„Boldog tanári korszakom” azonban csak a vasutas zeneiskolában kezdődött.
Nem csak az elmúlt 18 év alatt szerzett tapasztalatok  miatt, hanem mert itt kaptam lehetőséget és bizalmat egy musical iskola létrehozásához.
Egy olyan komplex tanítási módszer megteremtéséhez, mely elengedhetetlen a mai zenés színpadi jelenléthez, a musical korszerű gyakorlati és elméleti oktatásához, a mai musical, az énekelt zene, az előadóművészet minőségének folyamatos javításához.
---------------------------------------------------------------------
Az iskolából ma már olyan növendékek kerülnek a pályára, akik nem csak itthon, de Európa zenés színpadain is megállják helyüket.
Mindez olyan kiváló tanárok segítségével, mint Kovács Brigitta énekművész-főiskolai tanár, Fehér Zsuzsa logopédus-nyelvész főiskolai docens, Kemény Gábor zeneszerző-zongoraművész, Warnusz Zsuzsa zongoraművész, Bakó Gábor táncművész koreográfus és aki külön fejezetet érdemel az iskola történetében: - Pál Gábor igazgató, akinek embersége és a musical iránti szeretete nélkül mindez nem jöhetett volna létre.
Röviden ez a mi iskolánk története.
Kezdettől fogva minden jelentkezőt meghallgattam  és ezt teszem ma is.
Ars poétikám része: a gyémántot nem csak csiszolni, de folyamatosan keresni is kell, felbukkanását nem szabad csak a véletlenre bízni.